Wie zijn we?

Foto: Kirsten Huiting Fotografie V.l.n.r. Marcel van Vliet, Judith Möller, Jozefina Benjamin-Klaassen, Anneke Janse, Cobie de Jongh, Edith van der Horst

 

Edith van der Horst - raadslid

"Van jongs af aan ben ik actief binnen of lid van verschillende organisaties. Al enkele jaren  zou  ik graag op een op een andere manier willen  bijdragen aan de bewustwording van mensen in het algemeen en die in mijn omgeving in het bijzonder,  op het gebied van natuur/milieu/omgang met dieren/ voedsel. De Partij voor de Dieren draagt een gedachtengoed uit dat ik volledig onderschrijf en dat heeft me doen besluiten me in 2014 kandidaat te stellen voor de gemeenteraadverkiezingen."

Edith is in het dagelijks leven docent Biologie en Nederlands.

 

Anneke Janse - steunfractie & plaatsvervangend commissielid

Mijn echte kennismaking met de Partij voor de Dieren was in 2013.
Het partijprogramma was een eyeopener. Hier staat waar ik in geloof!
De partij is veel breder dan alleen het dierenwelzijn.
Ben actief geworden in de gemeentepolitiek.
Op plaats vier op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014.
We hebben royaal een zetel gehaald mooi was dat!
Nu ben ik actief in de raadscommissie Sociaal Domein.
Verder ben ik pv commissielid en ondersteun de fractie van de partij.
Ben werkzaam in de thuiszorg bij dementerende ouderen.
Woon in Borgertange en voel me erg betrokkenen bij natuur, milieu en
dierenwelzijn.
Laten we zuinig zijn op onze aarde er is er maar één van!

 

Judith Möller - steunfractie & plaatsvervangen​d commissielid

"Mijn affiniteit voor de natuur, het milieu en voor de dieren is er altijd al geweest. Voeg daar een sterk gevoel voor rechtvaardigheid aan toe en je komt - automatisch - bij de Partij voor de Dieren uit.

Ik draag mijn steentje bij aan de Partij, omdat ik - vooral hier in de gemeente Westerwolde - veel onrecht zie als het om dierenwelzijn en milieu gaat. Megastallen lijken als paddestoelen uit de grond te schieten. Het is daarom belangrijk om een sterk tegengeluid te laten horen."

Judith is, naast dat ze actief is voor de Partij voor de Dieren, yogadocente.

 

Cobie de Jongh - steunfractie

Cobie (1954) heeft de opleiding HBO Maatschappelijk werk gevolgd en de opleiding verpleegkundige.

"In de gezondheidszorg ben ik in diverse werkvelden werkzaam geweest o.a. als teamleider en de laatste 10 jaren als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg.

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren en ik heb er dan ook een grote affiniteit mee.

Dierenleed raakt me dan ook enorm en het doet me verdriet als ik zie hoe dieren gedegenereerd worden tot dingen en niet tot wezens met eigen intrinsieke waarden. Natuurlijk is Natuur en Milieu daarin niet weg te denken.

Ik was al bij de werkgroep in Groningen, maar toen wij in de gemeenteraad Vlagtwedde werden gekozen vond ik het als fractiemedewerker belangrijk om mee te helpen de PvdD in Vlagtwedde een gezicht te geven en een positieve bijdrage te leveren aan Dierenwelzijn, Milieu en Natuur."

 

Jozefina Benjamin Klaassen - steunfractie

"Mijn motivatie volgt uit het feit dat ik van heel jong verbaasd was te zien hoe mensen  de waarde in het leven indeelden in hoger/lager : mannen boven vrouwen, rijk boven arm, en last but not least mens boven dier. ik zag hoe dat destructief was, en vond dat  daarbinnen  vooral de dieren de grootste prijs moesten betalen, zij hebben er letterlijk geen woorden voor.
Bij het volwassen worden werd ik mij bewust van de schandelijke en almaar groeiende bio-industrie, die de aanleiding werd om mij actief in te willen zetten tegen deze  misselijk makende praktijken, samen met dezelfde ellende, zoals daar is de bont-industrie, de vivisectie en nog zo een rij van mens- en aarde-onterend gedrag. Dus de afgelopen decennia heb ik met veel passie geflyerd, kraampjes bemensd, en zoveel meer soorten van zending bedreven, om mensen ervan te overtuigen dat het anders zou moeten.
Door de jaren heen heb ik veel stapjes vooruit waargenomen, maar evengoed ook flinke stappen achteruit in onze “beschaving”, want de onverschilligheid, zit diep, heel diep.
Daar kan je moedeloos van worden, maar ik blijf ervan overtuigd, dat  de reis naar een liefdevollere wereld, met een aanzienlijk bescheidener zelfbeeld van de plaats van de mens hierin, het leven zinvol maakt, en het contact met geestverwanten tijdens deze reis, is stimulerend en hartverwarmend."

 

Marcel van Vliet