Bezoek Afeer


23 februari 2019

Vorige week heeft ons fractie lid Anneke Janse een werkbezoek gebracht aan Afeer, sociaal leer- en werkbedrijf in Oost Groningen van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde.

"We werden ontvangen door de staf en medewerkers van Afeer en de werkwijze van de organisatie om mensen naar werk te begeleiden werd toegelicht. Samen met de werkzoekende wordt een duidelijk plan gemaakt voor scholing en begeleiding. Met oog voor de talenten en mogelijkheden van de betrokkene en dit traject wordt begeleid door o.a. werkconsulenten, job coaches en trajectcoaches. Verder zijn ook werkgeversadviseurs een belangrijke schakel.

Er was er een rondleiding bij de Aanpakkers in Pekela waar we op enthousiaste wijze werden meegenomen in de kringloopwinkel, verder is hier elke vrijdag de voedselbank actief en zijn er nog veel meer activiteiten. Daarna werd er een bezoek gebracht aan de locatie Romijnweg in Winschoten. Ook hier weer een gemotiveerde en enthousiaste uitleg over de verschillende soorten werk en opleiding en de doorstroming naar een werkgever buiten deze setting.

Al met al een goed beeld gekregen van de werkwijze van Afeer met en dat blijft altijd van groot belang bij alle trajecten oog voor de mens centraal met zijn talenten en mogelijkheden."