Actie tegen mega­stallen Buijs en Rass


26 oktober 2017

SELLINGEN – Aankomende dinsdagavond organiseert de Partij voor de Dieren wederom een actie tegen de geplande megastallen Buijs en Rass. Andere partijen zullen zich daarbij aansluiten.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Partij voor de Dieren tegen de komst van megastallen is. Zeker in deze tijd is het absurd te noemen dat er groen licht wordt gegeven aan de komst van een megastal – laat staan 2 megastallen – terwijl landelijk voor 2018 ruim 160.000 koeien het veld moeten ruimen om aan de fosfaatregels te kunnen voldoen; 160.000 koeien die worden gedood, omdat er simpelweg te veel koeien zijn.

En toch ziet het er naar uit dat er groen licht gegeven gaat worden aan twee enorme megastallen met 1000 & 2000 koeien binnen onze gemeentegrenzen. Dat valt niet te rijmen met de massale inkrimping van de landelijke veestapel.

Daarnaast verdringen megastallen de kleinere familiebedrijven in onze gemeente. Terwijl die kleinere familiebedrijven veel beter passen in een gemeente, die aangesloten is bij Cittaslow, en dus voor duurzaam, lokaal en kleinschalig is.

Ook brengt de komst van zulke enorme megastallen gevaren met zich mee. Er kleven namelijk nog al wat gezondheidsrisico’s aan een megastal. Voor omwonenden, maar ook voor de dieren zelf. In een stal met een groot aantal dieren, is het besmettingsgevaar bij ziekte veel groter dan bij een regulier gezinsbedrijf.

Kortom de Partij voor de Dieren heeft er alle reden voor om wederom in actie te komen tegen de komst van deze megastallen.

De actie vindt plaats op dinsdag 31 oktober a.s. om 19:00 uur voor het gemeentehuis in Sellingen, voorafgaand aan de raadsvergadering.

De Partij voor de Dieren nodigt iedereen uit zich aan te sluiten bij deze actie, ongeacht politieke voorkeur. Dus bent u tegen de komst van deze megastallen, kom dan dinsdagavond a.s. naar het gemeentehuis in Sellingen!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief