Gemeente meer oog voor dieren­welzijn bij evene­menten!


17 januari 2017

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 17 januari gaf burgemeester Kompier aan dat het college extra alert zal zijn bij het verstrekken van vergunningen en de betrokkenheid van dieren. Dit naar aanleiding van de schriftelijke vragen die de Partij voor de Dieren eerder indiende over het gebruik van roofvogels en uilen bij het evenement Magisch Samhain in Bourtange 29 en 30 oktober jl. Volgens burgemeester Kompier heeft de Partij voor de Dieren hiermee een nieuw punt geagendeerd!

In de beantwoording van de vragen kwam terug dat het college van mening is dat het welzijn van dieren nooit ondergeschikt gemaakt mag worden aan het vermaak dat wordt geboden bij een evenement.

Het college zal in aanloop naar de herindeling een nieuwe APV opstellen. Hierbij zal ook het onderwerp "dierenwelzijn" m.b.t. evenementen mee worden genomen.

De Partij voor de Dieren is uiteraard heel tevreden met dit behaalde resultaat.

Gerelateerd nieuws

Wethouder Luth neemt Waspinator/Wazzzpaway in ontvangst

Tijdens de raadsvergadering heeft wethouder Luth, uit handen van ons raadslid Edith v.d. Horst, een Waspinator/Wazzzpaway in ...

Lees verder

Raadslid Edith van der Horst plaatst educatief bord 'Red een legkip'

Het leven van een legkip is triest - in en in triest, zelfs voor een biologische legkip. Edith van der Horst trok zich het le...

Lees verder