Partij voor de Dieren steekt handen uit de mouwen tijdens de natuur­werkdag


1 november 2014

In heel Nederland kon men zaterdag 1 november op diverse locaties tuinwerkzaamheden verrichten als vrijwilliger. De werkgroep PvdD van Vlagtwedde had zich opgegeven voor De Toene, tuinrecreatie in het prachtige gebied Borgerswold in Veendam. Tegen de wintertijd is er van alles te doen en zowel groot en klein kan zich uitleven.

Borgerswold is een recreatie gebied van 6 hectare groot en beschikt over 110 tuinen.

Er hadden zich 117 mensen aangemeld en er waren 11 werkgroepjes. We werden bij het clubhuis "De Schoele" ontvangen met koffie en daarna werd ons het werkgebied gewezen en verteld wat de bedoeling was. We moesten snoei en opschoon werkzaamheden doen.

Het weer was schitterend en het was gezellig! Maar ondertussen werkten we hard door! Dat was ook nodig want er was 15 jaar niets meer aan gedaan. Ons groepje nam een flink stuk bos voor onze rekening en na 3 uur hard werken zag het er weer pico bello uit!

Na een ochtend snoeien en sjouwen keerden we weer terug naar "De Schoele" en stond er snert met broodjes klaar. Daarna weer moe en voldaan naar huis om verder van het prachtige weer te genieten!

tekst: Cobie de Jongh

Alle werkers bij elkaar

Loes en Cobie ruimen het bos op

De troep die mensen in het bos dumpen... onvoorstelbaar!

Gerelateerd nieuws

Ingezonden brief: Zorgen om komst megastal in gemeente Vlagtwedde

Afgelopen week is onderstaande brief bij ons binnengekomen. Hij is afkomstig van een bezorgde inwoner van onze gemeente. Deze...

Lees verder

Interview Edith v.d. Horst (radio Westerwolde) over bomenkap Wollinghuizerweg

Om het interview te beluisteren klik op de volgende link. Het interview begint ongeveer op 19:33 min. http://gemist.radiowe...

Lees verder