PvdD tegen komst lelie­teelt Schaal­ber­gerweg


30 juni 2015

Tijdens de raadvergadering van 30 juni j.l. sprak Edith v.d. Horst de volgende woorden:

"De bollenteelt is behoorlijk veel in het nieuws, zeker de lelieteelt.Vooral omdat er zoveel gif bij gebruikt wordt. Natuurlijk is het al verminderd, want in het begin was het nog veel erger. Maar het is nog steeds zo dat er nog ontzettend veel gif wordt gebruikt.

In de gemeente Westerveld in Drenthe doet de gezondheidsraad zelfs onderzoek. Burgers zijn ongelofelijk ongerust. Kinderen fietsen langs die velden en ze zijn bang dat het gevolgen heeft voor de volksgezondheid.

Ik las een artikel van de Rabo, die schrijft dat er een soort trek zal ontstaan vanuit het westen naar hier. De grond is daar volledig verzadigd. Mensen zijn op zoek naar verse gronden, die zijn hier in Groningen. Men hoopt dat ze ook zo snel mogelijk in ons mooie Westerwolde prachtige bollenvelden te zien zullen krijgen. Wij hopen het niet.

Wij zullen nee stemmen. Wij zijn niet alleen tegen het gif, maar ook tegen de lelieteelt met gif. Mijn collega van het CDA zegt dat het hier niet over gaat, maar het gaat er wel over. In de plannen staat duidelijk dat er allerlei voorbereidingen worden getroffen om lelieteelt te gaan bezigen. Dat doet een onderneming niet voor niets. Dat doet hij niet voor de flauwekul. Het gaat ons inderdaad om de lelieteelt."

Gerelateerd nieuws

Persbericht: Megastal Buijs komt er!

Partij voor de Dieren: Megastal Buijs komt er! GEMEENTE VLAGTWEDDE – Ondanks alle waarschuwingen door de Partij voor de Dier...

Lees verder

PvdD zet zich in voor dierenwelzijn, natuur, milieu én burgers

Lees verder