Actie tegen uitbreiding varkensstal in gemeente Vlagt­wedde op 27 januari


28 januari 2015

Op dinsdagavond 27 januari werd in de gemeenteraad van Vlagtwedde besloten om in te stemmen met de uitbreiding van een varkensstal.
Edith van der Horst, gemeenteraadslid namens de Partij voor de Dieren in Vlagtwedde, heeft tijdens de vergadering geprobeerd de gemeenteraadsleden te overtuigen niet in te stemmen met deze uitbreiding. Bij de ingang van het gemeentehuis werd daarnaast actie gevoerd door leden van de Partij voor de Dieren. Helaas stemden alleen de Partij voor de Dieren, Groen Links en PvdA tegen deze uitbreiding.
Het gevolg is dat op een varkenshouder op een perceel aan de Moesloot nu 746 zeugen, 80 opfokzeugen en 2 dekberen kan gaan houden. Daarvoor worden twee nieuwe zeugenstallen gebouwd en de bestaande vleesvarkensstal aangepast. Verder zullen er op een ander perceel aan de Moersloot 2.952 gespeende biggen en 4.440 vleesvarkens gaan worden gehouden. Daarvoor worden twee nieuwe stallen gebouwd en de bestaande stallen aangepast.
De Partij voor de Dieren zal blijven opkomen voor de varkens die in deze en andere stallen naar hun mening geen leven hebben. Veel te weinig ruimte, een veel te kort leven en niet meer waard dan de prijs van het product vlees.

Gerelateerd nieuws

Persbericht: geen mega-varkensstal in EHS gebied

De PvdD gaat, dinsdag 13 januari, het debat aan over de verklaring van geen bedenkingen in de gemeenteraad van Vlagtwedde. Al...

Lees verder

DvhN: Motie tegen groot veebedrijf kansloos

Lees verder