Edith Van der Horst spreekt haar bezorgdheid uit over het kanker­ver­wek­kende Glyfosaat


14 oktober 2015

Tijdens de commissievergadering van 13 oktober j.l. spreekt Edith van der Horst haar bezorgdheid uit over het (waarschijnlijk) kankerverwekkende Glyfosaat:

"In het Dagblad van het Noorden van 12 oktober lees ik een artikel dat in Rheden, vlak over de grens, bij een aantal inwoners urine is afgetapt, ook van de Nederlanders die daar waren, omdat men op zoek is naar de stof glyfosaat. Dat is een stof die door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt gekenmerkt als waarschijnlijk kankerverwekkend. En ook voorkomt in een aantal vormen van Round Up. Nu heb ik een hele tijd geleden, toen we hier net begonnen, vragen gesteld over het gif in de gemeente. Daarop voortbordurend vraag ik me nu af of u op de hoogte bent dat er nog steeds bedrijven en winkels zijn bij ons in de gemeente die dit spul verkopen. En dat particulieren dit dus ook gebruiken voor onkruidbestrijding. Ik weet niet of zij op de hoogte zijn dat het zo'n gevaarlijke stof is. Dus ik vroeg mij af of u op de hoogte bent van dit artikel en van deze stof, dat die verkocht word in onze gemeente. En bent u het met mij eens dat mensen hiervoor gewaarschuwd moeten worden?"

Helaas zag wethouder Lok geen aanleiding om mensen te gaan waarschuwen:

"De vraag is of dit een gemeentelijke taak is om mensen voor allerlei gevaren die er zijn te waarschuwen. Er zijn natuurlijk nog veel meer gevaren die ons dagelijks omringen. Het is ook ongezond om te roken. En heel veel alcohol drinken is ook ongezond."

Echter zijn mensen inmiddels op de hoogte dat roken en alcohol ongezond zijn, maar kennen de mensen de gevolgen van het gebruik van Round Up? Wij denken van niet.

Gerelateerd nieuws

DvhN: 'Kap niet alle bomen bij entree Vlagtwedde'

Lees verder

Visie van op de herindeling - het samengaan van Vlagtwedde en Bellingwedde

Visie van de Partij voor de Dieren op de herindeling/het samen gaan van Vlagtwedde en Bellingwedde. De Partij voor de die...

Lees verder