Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor uitwaad­plaatsen


22 april 2014

In de prachtige natuur van de gemeente Vlagtwedde, alsook bij de bewoners thuis, leven veel verschillende diersoorten. Langs verschillende waterkanten zijn verstevigingen aangebracht om de oevers te versterken d.m.v. schotten/beschoeiing. Deze zijn zo hoog en stijl dat de te water geraakte dieren niet meer op de kant kunnen kruipen en daardoor verdrinken; jonge reeën, hazen, konijnen maar ook katten en honden. De brandweer haalt per jaar zo’n 20 jonge reeën uit het water, waarvan de helft verdronken is. Buurtbewoners proberen elk jaar verschillende dieren uit het water te halen, maar meestal zijn ze te laat of krijgen de dieren niet op de wal.

Uit contacten met de ambtelijke organisatie heeft de Partij voor de Dieren begrepen dat met €6000 tot €10.000 euro voldoende verschillende soorten uitwaadplaatsen gemaakt kunnen worden en dat daar al eerder over gesproken is. De Partij voor de Dieren wil dit onderwerp opnieuw onder de aandacht brengen zeker omdat ze hierover ook geregeld vragen vanuit de bevolking krijgen.

Gemeente Vlagtwedde, een gemeente met natuur en milieu hoog in het vaandel. Daarbij hoort volgens de Partij voor de Dieren tevens dierenwelzijn. De Partij voor de Dieren verzoekt de raad om zich te verdiepen in de mogelijkheden en het maken van een plan voor uitwaadplaatsen voor verschillende diersoorten.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren blij met portefeuille dierenwelzijn

Partij voor de Dieren Vlagtwedde is blij dat de portefeuille Dierenwelzijn is opgenomen in het collegeprogramma. Raadslid voo...

Lees verder

Jonge oeverzwaluwen leggen het loodje door crossende motoren en terreinwagens

VEELERVEEN, VLAGTWEDDE – Bij het zanddepot aan de Spetseweg zijn tientallen jonge oeverzwaluwen gedood door crossende t...

Lees verder