PvdD over terug­trekking HarvestaGG: "De manier waarop verdient geen schoon­heids­prijs!"


24 februari 2016

Gisteravond tijdens de raadvergadering uitte Edith van der Horst haar ongenoegen."We hebben een brief ontvangen dat HarvestaGG zich terug zal trekken. Ongetwijfeld is hier de nodige communicatie aan vooraf gegaan. De raad is daar helaas niet bij betrokken geweest. De Partij voor de Dieren zou zeggen: een leermoment!"

Maar niet alleen het feit dat de raad buitenspel is gezet leidde tot ongenoegen, ook de snelheid en gemak waarmee het college het bedrijf wilde toestaan leidde tot ergenis.

"De Partij voor de Dieren wil het college meegeven in het vervolg zorgvuldiger om te gaan met de bedrijven die wij binnen onze gemeente hebben, die investeren, prima functioneren en zorgen voor werkgelegenheid.
Maar ook beter zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van onze burgers door vooraf alle risico’s en nadelen van elke vestiging binnen onze gemeente goed te onderzoeken en de raad haar 0nderzoekende en controlerende werk te laten doen ."

Nu HarvestaGG zich terugtrekt is de PvdD wel heel benieuwd wat het de gemeente heeft gekost. Edith van der Horst stelde hierover de volgende vragen:

"Heeft het gemeentebestuur kosten gemaakt in de vorm van vergunningen, investeringen, administratieve zaken? Zoja wat zijn die kosten?"

Wethouder Lok heeft toegezegd dit te zullen uitzoeken!

Gerelateerd nieuws

Wethouder Seine Lok: Dierenbezitters in nood krijgen hulp

Naar aanleiding van de motie van de Partij van de Dieren Vlagtwedde [Motie bijzondere bijstand bij medische kosten voor huisd...

Lees verder

Persbericht: Megastalluilekkerland

De gemeente Vlagtwedde profileert zich als een duurzame, gezonde en groene gemeente, die zich heeft aangesloten heeft bij Cit...

Lees verder