Pers­be­richt: Mega­stal­lui­lek­kerland


6 maart 2016

De gemeente Vlagtwedde profileert zich als een duurzame, gezonde en groene gemeente, die zich heeft aangesloten heeft bij Cittaslow, waarin onder andere uitgegaan wordt van kleine, lokale, exclusieve landbouw.

De realiteit is echter dat binnen onze gemeente regelmatig megastallen toegestaan worden, uitbreidingen plaatsvinden en mestbassins worden aangelegd; bedrijven of zaken die een aanslag plegen op dierenwelzijn, volksgezondheid, milieu en ons prachtige landschap.

De Partij voor de Dieren heeft de afgelopen twee jaar voordurend gevraagd om het monitoren van water, bodem en lucht, het uitvoeren van milieueffect rapportages en gewezen op de gevolgen en de risico’s t.a.v. dergelijke grote veebedrijven. Het college is nog niet doordrongen van de noodzaak hiervan en blijft wat onze partij betreft met het overgrote deel van de raad achter de feiten aanlopen wat betreft de intensieve veehouderij.

De PvdD zal resterende raadsperiode alles op alles blijven zetten om dierenwelzijn aan te kaarten, de intensieve veehouderij terug te dringen en het college aan te sporen nu eindelijk eens werk te maken van het in praktijk brengen van de cittaslow-gedachte.

Edith van der Horst

Fractievoorzitter Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

PvdD over terugtrekking HarvestaGG: "De manier waarop verdient geen schoonheidsprijs!"

Gisteravond tijdens de raadvergadering uitte Edith van der Horst haar ongenoegen."We hebben een brief ontvangen dat HarvestaG...

Lees verder

Duurzaam en groen in nota OOR van ondergeschikt belang

Gisteravond, tijdens de commissievergadering, heeft Edith van der Horst haar kritiek geuit op de nota OOR (Onderhoud Openbare...

Lees verder