Bijdrage Plan Orsel


12 september 2017

B.01: Orsel: vragen over onderdeel van de brief…

Tijdens discussies in de raad hebben we het gehad over jonge gezinnen die we willen behouden, dit gezin komt voort uit families die hier al vele jaren hun oorsprong hebben.

Hoelang speelt dit nu al? De heer Orsel heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om zijn wens te realiseren en in veel gevallen is hij in het gelijk gesteld. Zijn doorzettingsvermogen, geduld, zorgvuldigheid en volharding zijn in mijn ogen bewonderenswaardig. We hebben het gehad over de onduidelijkheden, schijn van willekeur tussen de twee zaken “ plan Kruize” en “plan Orsel”.

Nu schrijft de heer Orsel dat er geen Verklaring van geen bedenkingen nodig was voor plan Kruize en dat kennelijk onder het mom van het behouden van een historische schuur een nieuwbouw project wordt gebouwd op dezelfde plaats van die historische schuur.

Mijn vragen aan het college zijn:

alinea 6: Is dat waar? Was daar geen verklaring van geen bedenkingen voor nodig bij Plan Kruize? En waarom dan niet?
Waarom toch dat onderscheid?


En wat gaan we nu als gemeenteraad doen na het lezen van alle stukken en onduidelijkheden van de kant van het college? Ik doe een beroep op de raadsleden om deze mensen, op gegronde redenen, uit hun onzekere situatie te helpen.

Tot slot staat er het verzoek niet in discussie te gaan over de categorielijst maar daar wil ik nu juist wel even iets over zeggen:

De Partij voor de Dieren heeft zich sterk verzet tegen een dergelijke lijst, omdat onder het mom van werkverlichting voor de raad, de raad hiermee buitenspel wordt gezet.
Deze lijst schaadt het democratische proces waarin de raad moet kunnen controleren en onderzoeken.
Er is ons met sussende woorden beloofd dat indien zich belangrijke zaken voor zouden doen de raad altijd weer aanzet zou zijn en mijns inziens is dit zo’n belangrijk onderwerp. Zeker in dergelijke discutabele gevallen dient de raad bij de besluitvorming betrokken te worden
Mijn Partij spreekt de hoop uit dat deze last, die de catagorienlijst met zich mee brengt, niet wordt overgedragen op de nieuwe gemeente.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer