Duurzaam en groen in nota OOR van onder­ge­schikt belang


9 maart 2016

Gisteravond, tijdens de commissievergadering, heeft Edith van der Horst haar kritiek geuit op de nota OOR (Onderhoud Openbare Ruimte).

In de nota worden drie mogelijkheden uitgewerkt voor het onderhoud van de openbare ruimte van de komende jaren.

Maar zelfs in de mogelijkheid 'duurzaam en veilig' ziet de PvdD weinig van die duurzaamheid terug. "er is kort iets genoemd (red: eerdere presentatie) [...] over natuurlijke oevers [...] maar we zien daar in deze stukken niets van terug" [...] "Waar vinden we nou terug dat men duurzaam beleid wil voeren?"

Volgens wethouder Luth loopt de PvdD op de zaken vooruit. Eerst wordt als raad voor één van de drie mogelijkheden gekozen, daarna zal worden vergaderd over de invulling en uitvoering van de gekozen optie.

Voor de PvdD is deze uitvoering juist van essentieel belang om tot een juiste keuze te komen. "Hoe kunnen we tot een keuze komen, wanneer niet helder is waarvoor we kiezen? Wanneer niet zeker is dat die keuze in de praktijk leidt tot meer duurzaamheid & meer groen?"

In april zal tijdens de commissievergadering verder worden gesproken over deze nota.

Gerelateerd nieuws

Persbericht: Megastalluilekkerland

De gemeente Vlagtwedde profileert zich als een duurzame, gezonde en groene gemeente, die zich heeft aangesloten heeft bij Cit...

Lees verder

Expertmeeting gemeenteraad Vlagtwedde over agrarische sector

Op donderdag 7 april laat de gemeenteraad van Vlagtwedde zich door deskundigen uit verschillende richtingen informeren over v...

Lees verder