Gemeente Wester­wolde officieel Cittaslow-gemeente


20 juni 2014

De Partij voor de Dieren is enorm blij dat de 'toekomstige' gemeente Westerwolde (Vlagtwedde & Bellingwedde) het keurmerk Cittaslow heeft gekregen.

De Cittaslow filosofie sluit naadloos aan bij de waarden van de Partij. Bij Cittaslow staan o.a. milieu, duurzaamheid, recycling, leefbaarheid, streekproductie, "productie en het verbruik van op natuurlijke wijze geproduceerde en milieuvriendelijke levensmiddelen", voedseleducatie ("waarbij smaak en het eerlijke product een belangrijke rol spelen") centraal.

Het toelaten van een megastal binnen de gemeente past, volgens de Partij voor de Dieren, dan ook absoluut niet binnen de filosofie van Cittaslow. Ook het gebruik van giffen in de gemeente past niet binnen het plaatje.

De Partij voor de Dieren zal ervoor waken dat de Cittaslow filosofie zal worden nageleefd. Het is een goede meetlat om nieuwe voorstellen en regels langs te leggen, maar ook om steun te krijgen voor eigen voorstellen om de gemeente meer duurzaam & diervriendelijk te maken.

Gerelateerd nieuws

Jonge oeverzwaluwen leggen het loodje door crossende motoren en terreinwagens

VEELERVEEN, VLAGTWEDDE – Bij het zanddepot aan de Spetseweg zijn tientallen jonge oeverzwaluwen gedood door crossende t...

Lees verder

Speech Edith van der Horst tijdens Algemene Beschouwingen dinsdag 24 juni 2014

Geachte leden van de raad, burgemeester, college, aanwezige pers, alle aanwezigen hier en luisteraars thuis. Vandaag de eerst...

Lees verder